كملت محاسنه فزادتألقاً..نحو العلا ماض بنا يا منتدى



  • اخر المشاركات

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

المشرف: admin

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 28 أغسطس 2010

الكفته بالبطاطس

صورة

المقادير
لحم مفروم .
ارز مطحون او فريكه
بصلة كبيرة مفرومة فرم ناعم .
4ملعقة صغيرة توم مهروس .
ملعقة كزبرة خضراء مفرومة فرم ناعم .
ملعقه بقدونس وشبت مفروم فرم ناعم .
ملح وبهار ( كمون وفلفل )
قليل من الزيت .
مقادير الصلصه
بصل جوانح
ثوم مهروس
فلفل اخضر
مكعب ماجى
حبات صغيرة من البطاطس العدد حسب الرغبة .
كاسة عصير طماطم .
الطريقة
اخلطي اللحمة مع التوم والبصل والكزبرة والبقدونس وقليل من البها والملح الازم ثم كوريها حبات صغيرة او حسب الرغبة .
ضعيها في المقلاه مع القليل من الزيت وضعي الغطاء وضعيها على نار هادئه واتركيها قليل حتى تحمر اللحمة وتتماسك قليل فى طنجره اخرى حمرى بصل مقطع جوانح يصفر ثم ضيفى الثوم والفلفل الاخضراضيفي عصير الطماطم مع نصف الكاسة ماء ثم البهار والملح والماجى الازم ثم ضعي الغطاء واتركيها قلقل على النار ثم اضيفي حبات البطاطس بع تقشيرها وضعي الغطاء واتركيها على النار حتى تنضج البطاطس وممكن اضافة حبات من البسلة الخضراء





سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى



الخلطــــــــــــــــــــــــــة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــة
يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا



صياديه السمك او الجمبرى

المكونات

جمبرى او سمك هامور فيليه

فنجانين من الأرز المغسول و الملح و الفلفل والبهارات الخاصه بالسمك ورشه كركم

زيت

نصف كوب ماء و بصله كبيره مقطعه جوانح طماطمه صغيره مكعبات

التحضير

يقلى البصل فى الزيت حتى يغمق لونه ثم ثم يضاف إليها لملح و الماء و الفلفل و يترك ليغلى ثم يصفى

صورة

يضاف السمك او الجمبرى و يترك حتى ينضج ثم ينشل

صورة

تصفىا لشوربه و يترك جزء للحساء و جزء لعمل الأرز
صورة

نفلفل الأرز فى الزيت ثم نضيف الطماطم والشوربه و يترك لينضج

صورة

وبألف هنا............
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سارة جزائر » 02 سبتمبر 2010

شكرا اخت سلوى
عجبني كتير طبق سمك بوري مشوي بسر الخلطه الاسكندرانيه
بس انا ما فهمت شو معنى سمك بورى يعني اي نوع من سمك
صورة

تحيا الجزائر مع فلسطين ظالمه او مظلومه
صورة العضو الشخصية
سارة جزائر

مشاركات: 476
اشترك في: 26 يوليو 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 02 سبتمبر 2010

صورة

هو دة ياسارة السمك البورى ياحبيبتى.......
بس مش عارفة هو موجود عندكوا فى الجزائر ولا لاء.....
عموما ياقمر لو مش موجود قوليلى وانا ابعتهولك من اسكندرية مخصوص .....
وجاهز ومشوى كمان.........
شرفتى ياحبيبتى الموضوع ...........ونورتى والله.......
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة حيان يوسف » 02 سبتمبر 2010

ضروري هالإستفئادة أخت سلوى.........بعز الصيام.....مشكورة...تقبلي مروري.
SYRIA IN MY HEART
صورة العضو الشخصية
حيان يوسف

مشاركات: 3580
اشترك في: 25 مارس 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة السهم-الأخضر » 02 سبتمبر 2010

شو يا شباب اتقو الله فينا والله صايمين وبدون سحور

والله بحلف يمين ما عاد بفتح المنتدى قبل الإفطار

بعدين أخت سلوى بس لسارة بتبعتيلا السمك البوري ونحنا بدنا
ولي وطن آليت ألا أبيعه ..‏ وألا أرى غيري له الدهر مالكا‏
صورة العضو الشخصية
السهم-الأخضر

مشاركات: 3198
اشترك في: 07 مارس 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة محمدالاسمر » 02 سبتمبر 2010

شكرا سلوى على الوصفات الجميلة
بس برمضان والله صعبة هي الصور

صورة




شآميّ الهوى قلبي وما أحلاه أن يغدو هوى قلبي شآميا
صورة العضو الشخصية
محمدالاسمر
مختار المنتدى

مشاركات: 2226
اشترك في: 20 فبراير 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة الدكتور أحمد » 02 سبتمبر 2010

السهم-الأخضر كتب:شو يا شباب اتقو الله فينا والله صايمين وبدون سحور

والله بحلف يمين ما عاد بفتح المنتدى قبل الإفطار

بعدين أخت سلوى بس لسارة بتبعتيلا السمك البوري ونحنا بدنا

لا طول بالك أخي السهم ما في داعي تحلف وجودك بيسعدنا و بيآنسنا
و لاني بعرفك بتحب السمك المشوي افتكرتك بهالفرخ و مية صحة و عافية
صورة
صورة العضو الشخصية
الدكتور أحمد

مشاركات: 3221
اشترك في: 04 مايو 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة الدكتور أحمد » 02 سبتمبر 2010

بارك الله بك سلوى على هذا التنوع بمواضيعك و على تعريفنا بالأكلات و العادات المصرية عموما و الاسكندرانية خصوصا
تقبلي فائق احترامي و تقديري
صورة العضو الشخصية
الدكتور أحمد

مشاركات: 3221
اشترك في: 04 مايو 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة السهم-الأخضر » 02 سبتمبر 2010

الله يسامك دكتور بعد للفطور شي ساعتين

لا حول ولا قوة إلا بالله
ولي وطن آليت ألا أبيعه ..‏ وألا أرى غيري له الدهر مالكا‏
صورة العضو الشخصية
السهم-الأخضر

مشاركات: 3198
اشترك في: 07 مارس 2010

اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سارة جزائر » 03 سبتمبر 2010

شكرا اخت ساره
هذا النوع من السمك موجود عندنا وشكرا كان الطبق وصل
صورة

تحيا الجزائر مع فلسطين ظالمه او مظلومه
صورة العضو الشخصية
سارة جزائر

مشاركات: 476
اشترك في: 26 يوليو 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 03 سبتمبر 2010

السهم-الأخضر كتب:شو يا شباب اتقو الله فينا والله صايمين وبدون سحور

والله بحلف يمين ما عاد بفتح المنتدى قبل الإفطار

بعدين أخت سلوى بس لسارة بتبعتيلا السمك البوري ونحنا بدنا


ليه بس كدة اخى السهم ...احنا نقصد نعمل فيك خير ونسلى صيامك بالصور...هههههه
وبعدين من عيونى ابعتلك السمك بس كدة دى حاجة بسيطة خالص هو انت جيت فى جمل.
دة انت تؤمر وانا انفذ.......
دة اللى يحب السمك يبقى على عينى وراسى.......
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 03 سبتمبر 2010

محمدالاسمر كتب:شكرا سلوى على الوصفات الجميلة
بس برمضان والله صعبة هي الصور


هى مش صعبة ولا حاجة يامحمد اديك بتسلى صيامك لحد المغرب ما ياذن.
بس هى فعلا جميلة ....دى تجنن بس جربها وادعيلى....
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 03 سبتمبر 2010

الدكتور أحمد كتب:بارك الله بك سلوى على هذا التنوع بمواضيعك و على تعريفنا بالأكلات و العادات المصرية عموما و الاسكندرانية خصوصا
تقبلي فائق احترامي و تقديري


ربنا يخليك دكتور احمد دايما بتحرجنى بزوقك العالى........
وبعدين اسكندرية مشهورة جدا بالاسماك وانا شخصيا بعشق السمك اد عيونى ولو اكلت سمك كل يوم مش بزهق منه خااااااااااالص......
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 03 سبتمبر 2010

سارة جزائر كتب:شكرا اخت ساره
هذا النوع من السمك موجود عندنا وشكرا كان الطبق وصل


اوك ياسارة بماان الطبق وصل ايه رايك بقا حلو ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
بعرف اطبخ كويس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
هههههههه.......
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010

Re: اكلات مصرية ((اسكندرانية))........

مشاركة غير مقروءةبواسطة سلوى لطفي » 05 سبتمبر 2010

حيان يوسف كتب:ضروري هالإستفئادة أخت سلوى.........بعز الصيام.....مشكورة...تقبلي مروري.


ضرورى طبعا اخى الكريم حيان هى الاستفادة دى تنفع الا فى رمضان......
نورت وشرفت اخى العزيز..........
صورة
لو لم تكن مصر العريقة موطنى...لفرشت ترابها بين وجدانى.
صورة العضو الشخصية
سلوى لطفي

مشاركات: 870
اشترك في: 18 يوليو 2010


العودة إلى منتدى الطبخ

الموجودون الآن

المستخدمون المتصفحون لهذا المنتدى: لا يوجد أعضاء مسجلين متصلين و 1 زائر

cron